Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavnere lægger dobbelt så mange penge hos restauranter og caféer som midtjyderne

Husstandene i hovedstaden bruger suverænt flest penge på restaurantbesøg, og deres årlige forbrug på knapt 17.000 kr. i snit, svarer til mere end det dobbelte af, hvad en familie fra Midtjylland ofrer på at spise ude.

Københavnere lægger dobbelt så mange penge hos restauranter og caféer som midtjyderne

Husstandene i hovedstaden bruger suverænt flest penge på restaurantbesøg, og deres årlige forbrug på knapt 17.000 kr. i snit, svarer til mere end det dobbelte af, hvad en familie fra Midtjylland ofrer på at spise ude.

De københavnske husholdninger spenderer i snit 16.795 kroner på restauranter, caféer, fastfood, take away om året. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der giver storbyboerne i hovedstaden en ubestridt førerposition, når det gælder restaurationsforbrug.

En familie i København bruger mere dobbelt så mange penge på restaurant- og cafébesøg eller lignende som en familierne fra Midtjylland og flere tusind kroner mere, end husholdningerne i resten af landet ofrer på mad og drikke fra restauranter og caféer hvert år.

De mest sparsommelige danske husholdninger fra Midtjylland lægger i gennemsnit 7.723 kroner hos restaurationsbranchen hvert år. I Nordjylland bruger de 9.801 kroner, på Sjælland 9.972 kroner og i Syddanmark 10.390 kroner.

Det giver et spring på godt 7.300 kroner fra gennemsnittet i de fire øvrige landsdele til forbruget i København.

Restauranterne trækker

Især er det besøgene på restauranter og caféer, der hiver københavnernes forbrug op i så markant en grad. Forskellen i den del af husholdningsbudgetterne, der går til fastfood og take away, er ikke nær så stor på tværs af landet.

Selvom de københavnske familier også bruger flest penge på den slags, er familierne i resten af Danmark ikke langt efter de 1.831 kroner, københavnerne kanaliserer i retning af fastfood-restauranter og take away-forretninger.

Husholdningerne i de andre landsdele bruger alle i omegnen af 1.000 kroner på fastfood og take away hvert år.

Små boligforhold skal ikke stå i vejen

I kroner og øre er forbruget på restauranter, caféer, fastfood og take away af gode grunde over hele landet størst hos familier med et eller flere voksne børn. Godt 20.000 kroner går fra budgettet her til restaurantbesøg og lignende.

Men de danskere, der bor i et lejet værelse skiller sig ud ved at lade den største del af deres samlede forbrug gå til mad og drikke på restaurationerne.

De cirka 10.300 kroner, der herfra bruges på take away eller restaurant- og cafébesøg udgør 10,3 procent af de samlede udgifter for de danskere, der lejer sig ind på et værelse. Tallet for husholdningerne med mere end tre voksne under samme tag er kun fire procent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.