Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København vil have varebilerne ud af byen

De store, larmende lastbiler, som kører i centrums gader for at aflevere varer, skal forbydes efter hollandsk forbillede, mener Københavns Kommune.

Københavns Kommune vil kopiere en hollandsk succes, hvor flere byer har forbudt varebiler at køre helt ind til byernes centrum.

Ideen begyndte i Nijmegen for tre og et halvt år siden, skriver P4 København.

- De store byer Maastricht, Rotterdam og Amsterdam er også kommet med på bølgen. Og det er jo fordi, det fungerer, siger kommunens projektleder på området, Tanja Provstgaard, til P4 København.

Hun har været på studietur i Holland for at se byerne. I stedet for at lastbilerne kører hele vejen ind i centrum, skal varerne læsses af uden for centrum og hentes af mindre biler, der kan transportere dem det sidste stykke.

På den måde undgår man blandt andet de store lastbiler i gaderne. Men der er flere fordele ved at holde store lastbiler ude af byerne, siger projektlederen.

- Man har blandt andet fundet ud af, at der kommer mere gang i handelen i formiddagstimerne, fordi gågaderne ikke bliver fyldt op med store varebiler, siger hun.

Hvis ideen bliver gennemført i København, vil der blive 40.000 færre vareleverancer om året.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.