Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København skal hjælpe New York mod oversvømmelser

Københavns overborgmester Frank Jensen skal hjælpe New Yorks borgmester med gode råd om miljø og grøn vækst.

Borgmester Michael Bloomberg frygter, at fremtidige klimaforandringer vil komme til at ramme New York hårdt, og han har derfor blandt andet kontaktet Københavns overborgmester Frank Jensen (S) for få gavn af den danske hovedstads erfaringer med klimatilpasninger, skriver Politiken.

Bloomberg har som formand for miljønetværket af verdens største byer C40 bedt Frank Jensen om at lede et nyt særligt netværk om grøn vækst, der skal skabe flere job i miljøsektoren.

- Det er allerede tradition for, at New York kigger til København for at finde miljøløsninger i forbindelse med alt fra cykelstier til CO2-bekæmpelse, og vi har et tæt samarbejde med Bloombergs kabinet. Men med København i formandsstolen for C40’s grønne vækstnetværk kommer vi endnu tættere på New York – og Beijing og en masse andre byer, siger Frank Jensen avisen.

Københavns Borgerrepræsentation vedtog en klimatilpasningsplan efter skybruddet i 2011, som gør at regnvand ledes uden om kloakker og direkte til underjordiske overløbsbassiner eller direkte i havnen, og digerne på den vestlige del af Amager er forstærket.

Ifølge Frank Jensen er der nøje sammenhæng mellem klimatilpasning og jobskabelse.

- Skybruddet 2. juli forrige år reducerede livskvaliteten hos mange danskere og kostede det danske samfund 6 milliarder kroner. Ligesom orkanen Sandy ødelagde mange menneskers livskvalitet på en amerikanske kyst og kostede mange hundrede millioner kroner. Men det positive er, at samarbejdet med virksomheder og forskere om innovative løsninger vil skabe en masse grønne job i Danmark, hvor København kan fungere som et laboratorium for nye løsninger. Og det vil andre storbyer kunne lære af, siger Frank Jensen til Politiken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.