Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København kan blive hårdt ramt

Københavns Politi advarer nu om, at store områder på Amager kan blive ramt af vandstigninger

Forhøjet vandstand i Dragør by. Flere veje er kl 17 allerede oversvømmet og huse er truet.
Forhøjet vandstand i Dragør by. Flere veje er kl 17 allerede oversvømmet og huse er truet.

Truslen fra stormfloden rykker nu for alvor tæt på hovedstaden.

Københavns Politi advarer nu om, at store områder på Amager kan blive ramt af forhøjet vandstand.

Ifølge politiet forventes der gradvise stigninger i vandstanden frem mod aften, som kan ramme området på Syd-/Vestamager op til Øresundsmotorvejen.

I værste fald kan vandstanden efter den seneste DMI-prognose stige med op til 133 – 148 cm. Hvis det sker, kan der ske oversvømmelse af kystnære boligområder på det østlige og sydlige Amager samt boligområder op til Amager Fælled.

Beboere i områderne opfordres til at følge udviklingen tæt og til at sikre deres ejendele, hvis det bliver nødvendigt. Skulle en egentlig evakuering af særligt udsatte områder og/eller borgere komme på tale, vil Københavns Politi informere om det, hedder det i en pressemeddelelse.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.