Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København gør udeservering gratis

Det skal ikke længere koste penge for restauratører i Københavns Kommune at servere udendørs. En prøveperiode på afgiftsfri udendørsservering er gjort permanent.

Nu bliver det gratis for restauratørerne at servere udendørs.
Nu bliver det gratis for restauratørerne at servere udendørs.

Selv om sommeren er gået på hæld, og der bliver færre og færre dage egnet til at servere mad og drikke udenfor, er der stadig grund til glæde blandt cafe- og restaurationsejere i København. Kommunen har nemlig besluttet at fjerne afgifterne på udendørsservering, hvilket betyder, at restauratører slipper for at betale fortovsafgifter.

I marts i år blev der i første omgang indgået et bredt forlig i Københavns Borgerrepræsentation om at fjerne afgifter på udendørsservering for en periode på ét år. Men nu er det blevet besluttet at gøre fritagelsen permanent, skriver politiken.dk.

Af budgetforliget for 2013 fremgår det, at der afsættes 12. mio. kr. årligt i drift til afskaffelse af gebyret for udeservering fra 2013-2016. Og det vækker glæde i branchefællesskabet DRC, der repræsenterer Danmarks Restauranter og Cafeer.

- Det er én af vores mærkesager, som vi sammen med Foreningen af Udeserveringssteder har kæmpet for i flere år. Men vi havde også håbet på, at beslutningen i København ville give genlyd i hele Danmark, og måske inspirere andre byrådspolitikere til at følge Københavns fine eksempel, men det ser ikke ud til at være tilfældet, siger direktør i DRC, Kirsten Hauge, i en pressemeddelelse.

Det er op til de enkelte kommunerne selv at beslutte, om de vil opkræve gebyrer af restauratører, der ønsker at servere mad eller drikkelse til gæsterne udendørs.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.