Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København er klar til ræs: Lægger billet ind på stort racerløb

Københavns Kommune vil tilkendegive over for Formel E-arrangørerne, at den er interesseret i at få racerløbet med elbiler til kommunen.

København vil have elbil-racerløbet, Formel E, til byen.
København vil have elbil-racerløbet, Formel E, til byen.

Torsdag eftermiddag har medlemmer i Kultur- og Fritidsudvalget besluttet, at Københavns Kommune skal lægge billet ind på at få elbil-racerløbet Formel E til byen.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og de Radikale stemte for.

I samme ombæring er der bevilliget omkring 185.000 kr. til at få undersøgt, hvordan løbet praktisk, teknisk og økonomisk kan realiseres i København.

Det fortæller Rune Dybvad (S), som er forslagsstiller sammen med to partifæller, Simon Strange og Taner Yilmaz.

Dermed ser det ud til, at Formel 1-løbets »vrooooom« for nu må se sig overhalet af Formel E-løbets mere støjsvage acceleration.

»Jeg er rigtig glad for, at der er opbakning til, at vi kan tiltrække sådan et fedt event til København, som kan vise de bedste sider af byen og brande os som en grøn by,« siger Rune Dybvad.

Ifølge ham er Formel E helt i tråd med byens DNA og selvforståelse:

»Formel E ligger meget godt i tråd med byens ånd. Vi vil gerne gå foran på det grønne område og vise, at der er et alternativ til alle benzinslugerne. Og så vil det kunne skabe noget liv i byen og skabe opmærksomhed omkring København som en grøn hovedstad,« siger Rune Dybvad.

Han vurderer, at København vil have fine chancer for at blive valgt som værtsby, når kommunen melder sig på banen:

»København er en interessant by at lægge sådan et event i, fordi vi er kendt som en grøn by med mange grønne løsninger, og vi satser massivt på det i København og Danmark. Så på den måde giver det rigtig fin mening for Formel E-arrangørerne at komme til København og tale ind i den fortælling, der er omkring byen,« siger Rune Dybvad.

Skal det være den samme bane, som er i spil til et eventuelt Formel 1?

»Det er noget af det, der skal klarlægges, så vi ved, hvad der giver bedst mening i forhold til løbet. Men det kunne da være rigtig fedt, hvis løbet foregik omkring den centrale del af København, så vi kan vise byen frem fra den bedste side,« siger han.

Berlingske har kørt den bane, som hidtil har været i spil, når Formel 1 i København har været på tale:

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.