Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København er kåret som verdens niendebedste by at leve i

Magasinet The Economist kårer i år den danske hovedstad som verdens niendebedste by at leve i.

København og Wien er de to eneste europæiske byer i top-10 over verdens bedste byer at leve i, som The Economist hvert år udnævner.
København og Wien er de to eneste europæiske byer i top-10 over verdens bedste byer at leve i, som The Economist hvert år udnævner.

København bliver kåret som verdens niendebedste by at leve i af det britiske nyhedsmagasin The Economist.

På årets førsteplads ligger den østrigske hovedstad, Wien, som dermed for første gang i syv år slår den australske by Melbourne af pinden som nummer et.

København og Wien er de to eneste europæiske byer i top-10 over verdens bedste byer at leve i, som The Economist hvert år udnævner.

Hvert år tildeles i alt 140 byer op til 100 point ud fra en række faktorer. Der måles eksempelvis på levestandard, kriminalitet, adgang til uddannelse og sundhedssystemet, infrastruktur samt politisk og økonomisk stabilitet.

Wien tildeles i år 99,1 point og slår dermed Melbourne, som får andenpladsen med 98,4 point.

København var ikke med på top-10 i 2017. Men i år sniger den danske hovedstad sig ind på en niendeplads med 96,8 point.

Og i kategorierne "uddannelse" og "infrastruktur" får København sågar topkarakterer.

De øvrige byer i top-10 er Osaka i Japan på en tredjeplads, som efterfølges af Calgary i Canada, Sydney i Australien, Vancouver og Toronto i Canada, Tokyo i Japan og Adelaide i Australien.

»De byer, der får flest point, er ofte mellemstore byer i velhavende lande,« lyder det blandt andet i kåringen.

Flere byer i top-10 har relativ lav befolkningstæthed, hvilket giver mulighed for "en række rekreative aktiviteter uden samtidig at medføre et højt niveau af kriminalitet eller overbebyrdet infrastruktur".

Ikke overraskende er det byer, som er plaget af krig, fattigdom og politisk uro, som rangerer i den nederste del af listen.

På en sidsteplads ligger den syriske hovedstad, Damaskus, med 30,2 point. Og Lagos i Nigeria samt Tripoli i Libyen ligger lige i hælene på Damaskus med kun enkelte flere point.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.