Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Knips løs, københavner: Populært blomsterhav vender retur i 2018

Der er positivt nyt til det blomsterhungrende Instagram-folk – og så er de første træer og buske plantet i det, der skal blive Københavns første, største og eneste byskov.

I år må københavnerne undvære synet af de farverige buketter fra Selinevej på Kalvebod Fælled. Tørken har forhindret spiring. 
I år må københavnerne undvære synet af de farverige buketter fra Selinevej på Kalvebod Fælled. Tørken har forhindret spiring. 

Aldrig nogensinde tidligere har så mange københavnere lagt vejen forbi Selinevej på Kalvebod Fælled i København, som tilfældet var i sommer.

Vejen, der er en industrivej og normalt ikke ser cykler og personbiler, men lastbiler, blev landskendt på de sociale medier, da Københavns Kommune såede pluk-selv engblomster, og borgere med hang til stolte morgenfruer og ranke kornblomster strømmede til for at få en gratis buket til hjemmet og et billede til fotodelingstjenesten Instagram.

Da den sidste blomst var plukket, lød bønnen til kommunen:

»Kan vi gøre det igen?«

Ja, det kan vi, svarer Københavns Teknik- og Miljøforvaltning nu og fortæller, at den også i 2018 vil så blomster på et 100.000 kvadratmeter stort område ved Selinevej, så københavnernes plukkelyst kan blive stillet.

Blomsterne bliver først og fremmest sået for at forberede jorden på Københavns nye vilde byskov, som skal rumme 50.000 træer og buske, flere med spiseligt indhold.

»Blomsterne er med til at få gang i jorden derude, og de er en form for styret ukrudt i forbindelse med, at vi planter træer. Samtidig har mødt en stor begejstring hos borgerne, og den begejstring har vi lyst til at honorere igen,« siger Jens Ole Juul, enhedschef i Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, og fastslår én gang for alle:

»Københavnerne skal have deres blomstereng igen.«

Artiklen fortsættes under billederne

For nylig hjalp 150 københavnske skolebørn med at plante første etape af skoven og samlet set satte eleverne 900 træer i jorden, heriblandt frugttræer.  I foråret 2018 forventer kommunen at færdiggøre etape et og plante yderligere 24.000 træer.

Byskovens sidste etape begynder i foråret 2019, hvor 25.000 ekstra træer vil blive sat i jorden. Her er det egearter, kastanje, valnød og hassel, som finder vej til byskoven, ligesom forvaltningen vil indrette en klatreskov, indstille borde og bænke og lave bålpladser.

Når byskoven står færdig i løbet af 2019 vil dens størrelse svare til 20 fodboldbaner og være inddelt i fem hovedområder. Lavskoven, Copenhagen Food Forest, Den Åbne Skov, Bytræsskoven og Egeskoven. Det er første gang, at Københavns Kommune kan kalde sig indehaver af en stor og sammenhængende skov.

Men indtil træerne står store og prægtige – og overhovedet begynder at bære frugt – kan Københavns borgere igen svinge vejen forbi blomsterengen til en valmue-selfie.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.