Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Knap 700.000 gange har danskere smugkigget på årsopgørelsen

Officielt åbner Skat først op for årsopgørelsen mandag, men allerede fredag aften kunne man få adgang.

Fredag aften meddelte Skat, at der var åbent for, at 4,6 millioner skatteborgere kan tjekke deres opgørelse.
Fredag aften meddelte Skat, at der var åbent for, at 4,6 millioner skatteborgere kan tjekke deres opgørelse.

659.909.

Så mange gange er danskerne logget på Skats hjemmeside for at se årsopgørelsen, siden den blev tilgængelig fredag aften.

Det oplyser Skat på Twitter lørdag formiddag kort før klokken 10.30.

Officielt er årsopgørelsen først klar på mandag. Men Skat har traditionen tro åbnet for, at borgerne flere dage inden den officielle åbning kan tjekke, om de skal have penge tilbage eller betale restskat.

Fredag aften meddelte Skat således, at der var åbent for, at 4,6 millioner skatteborgere kan tjekke deres opgørelse.

Weekenden bruger Skat til at sikre, at alt virker, som det skal og for at systemerne kan finjusteres. Derfor har Skat advaret om, at man kan opleve, at systemet kører ustabilt i weekenden.

Skat oplyser, at der fredag aften var et enkelt problem, men ellers har systemet kørt, som det skulle.

De mange tjek af årsopgørelserne har sat Skat på arbejde. På de sociale medier har Skat modtaget 2350 henvendelser ind til videre.

Skats 28 medarbejdere, der lørdag morgen sidder og svare på de mange spørgsmål, har derfor travlt.

Der er både mulighed for, at danskerne kan stille spørgsmål på Twitter, Facebook og i en chatfunktion på Skats hjemmeside.

»Det er en testweekend, så derfor har vi ikke åbent for alvor endnu,« siger Kirsten Hansen, der er ansvarlig for sociale medier og chat i Skat.

Mette Børsting, der står for koordineringen lørdag, fortæller, at danskerne stiller mange forskellige spørgsmål.

»Folk spørger om vejledning til, hvordan de taster de forskellige fradrag. Der er også mange spørgsmål til køfunktionen,« siger hun.

Årsopgørelsen viser, om man skal have penge tilbage i Skat eller om man har betalt for lidt i 2017 og dermed skal betale en restskat. Når man er logget ind, kan man tjekke sine fradrag og lave ændringer, hvis der eksempelvis mangler fradrag.

I testweekenden sidste år var der i alt 2,8 millioner login på hjemmesiden og 4,3 millioner visninger af årsopgørelser.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.