Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klageret afviser at genoptage drabssag fra Stevns

Et vidne har peget på fire andre gerningsmænd i gammel drabssag. Men klageret afviser at genoptage sagen.

Den drabsdømte Thorsten Thomsen, der afsoner 14 års fængsel, får ikke genoptaget sin sag. Det slår Den Særlige Klageret fast, skriver Politiken.

Klageretten afviser også at afhøre et vidne, der ellers har peget på fire andre gerningsmænd i den usædvanlige sag om mishandling og drab tæt på Stevns Klint i 2012.

Det har retten meddelt den dømtes advokat Mikkel Holm Nielsen. Begrundelsen lyder, at der ved de "begærede afhøringer" ikke kan "forventes tilvejebragt nye oplysninger, som kan føre til genoptagelse".

Advokaten undrer sig.

»Jeg er meget skuffet over, at klageretten ikke har villet indhente de oplysninger, inden den traf afgørelsen.«

»Især når den har fået navnene på fire personer, som kan have begået det her drab,« siger Mikkel Holm Nielsen til Politiken.

Mikkel Holm Nielsen mener, at klagerettens begrundelse gør det svært at tro på rettens funktion.

»Det er mærkeligt, at klageretten med sit ordvalg indirekte siger, at selv om retten havde afhørt vidnet, og den pågældende havde peget på fire personer som gerningsmænd til drabet, ville det ikke være nok til at få genoptaget sagen.«

»Så bliver det meget svært at gøre noget. Klagerettens kendelse viser efter min opfattelse, at det er nærmest umuligt at få genoptaget en drabssag i Danmark,« siger han.

Den dømte, Thorsten Thomsen, har hele tiden fastholdt sin uskyld, og sagen har tidligere været indbragt for klageretten, hvor den også blev afvist.

Men for et halvt år siden kom et anonymt vidne med oplysninger om, at drabet var en afstraffelse foretaget af fire andre navngivne personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet.

Vidnet kom med en skriftlig erklæring, som advokat Mikkel Holm Nielsen i februar i år sendte til klageretten for at få genoptaget sagen.

Klageretten bad Midt- og Vestsjællands Politi, Statsadvokaten og Rigsadvokaten om at vurdere de nye oplysninger.

De tre myndigheder svarede klageretten, at der ikke er grund til at efterforske sagen igen, afhøre det nye vidne eller i øvrigt genoptage sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.