Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

KL-forhandler: Nu skal vi i gang med de andre faggrupper

Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler (K) ser fremad i de offentlige overenskomstforhandlinger.

Efter flere ugers pause i forhandlingerne om nye offentlige overenskomstområder ser der ud til at være kommet skred i tingene.

Mandag aften meddeler de offentlige fagforeninger, at de nu er klar til at begynde forhandlingerne.

Hidtil har fagforeningerne afventet, at Kommunernes Landsforening (KL) skulle vise reel vilje til at forhandle om en arbejdstidsaftale for lærerne.

KL's chefforhandler, Michael Ziegler, vil dog ikke spekulere i, hvad der præcis har fået modparten til at erklære sig tilfreds.

- Set med vores øjne har der jo hele vejen igennem været tale om reelle forhandlinger. Men det er der ikke nogen grund til at dvæle for længe ved.

- Det er helt fair, at Lærernes Centralorganisation har haft en anden målestok end os.

- Det afgørende er, at nu er vi enige om, at der er reelle forhandlinger, så vi kan komme videre med alle de andre faggrupper så hurtigt som muligt, siger Michael Ziegler, der er konservativ borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

Han og de øvrige KL-folk har 12 gange mødtes med lærerne for at prøve at finde hinanden, men endnu er der ikke indgået nogen delaftaler eller opnået enighed om en arbejdstidsaftale.

- Vi er i gang med forhandlinger, men det er jo ikke ensbetydende med, at vi er i mål.

- Både vi og Lærernes Centralorganisation har dybfølte synspunkter på dette område. Men vi satser på, at vi kan blive enige inden deadline, siger Michael Ziegler.

Og det haster, lader han forstå, for slutningen af februar er den umiddelbare deadline for de mange forhandlinger på det offentlige område.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.