Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

KL-chefforhandler: Lockout rammer folkeskoler 100 procent

Både folkeskoler og daginstitutioner vil blive ramt 100 procent, hvis det kommer til en lockout 10. april.

Landets folkeskoler og dagsinstitutioner bliver hårdt ramt, hvis det kommer til en lockout d. 10. april.
Landets folkeskoler og dagsinstitutioner bliver hårdt ramt, hvis det kommer til en lockout d. 10. april.

Kommer det til en lockout af de kommunalt ansatte, som KL har varslet, går det især ud over folkeskoler og daginstitutioner.

Det siger KL's chefforhandler, Michael Ziegler (K).

»Det, vi har besluttet, er, hvilke områder, vi undtager, og så er det alt andet, der bliver påvirket.«

»Folkeskoler vil blive ramt 100 procent, daginstitutioner vil blive ramt 100 procent,« siger han.

Onsdag er man på et møde i KL's bestyrelse blevet enige om at svare igen på ansattes varsel om strejke og varsle en lockout, hvis ikke der nås et forlig om de offentligt ansattes overenskomster.

Den kan træde i kraft 10. april, hvor kommunalt ansatte i så fald sendes hjem uden løn.

Op til 250.000 kommunalt ansatte vil blive omfattet af lockouten - cirka halvdelen af alle kommunalt ansatte og væsentlig flere end ved en strejke, hvor kun omkring 10 procent af de ansatte omfattes.

»Det er selvfølgelig dramatisk, og det er rigtig ærgerligt, at det er nået hertil. Vi har sådan set arbejdet på at undgå, at vi kom i den her situation,« siger Michael Ziegler.

KL følger sin nedskrevne politik om at svare igen på strejkevarsler med lockout. Men i bestyrelsen, er man blevet enige om at undtage en række områder, så de mest skrøbelige borgere ikke lider overlast under en lockout.

»Der er nogle grupper i det her samfund, som er helt afhængige af hjælp fra kommunerne. Det gælder især på social og sundhedsområderne, men også i forhold til nogle botilbud og på handicapområdet, og dem ønsker vi at undtage.«

»Så er det resten, der vil være omfattet. Et løst slag på tasken vil være i omegnen af 250.000, der bliver omfattet,« siger Ziegler.

Også kommunale forsyningsselskaber, beredskaber og kommunalt ansatte i tog- og busselskaber vil blive undtaget.

På landets rådhuse vil man ifølge Ziegler køre med en form for nødberedskab, så der eksempelvis kan udbetales kontanthjælp.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.