Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kirken udfordres af skilsmisser i konfirmationstiden

De mange skilsmisser i Danmark giver anledning til store problemer, ikke bare i de enkelte familier, men også i kirken i konfirmationssæsonen.

Arkivfoto. De mange skilsmisser blandt forældrene giver problemer i kirken i konfirmationssæsonen, skriver Kristeligt Dagblad.
Arkivfoto. De mange skilsmisser blandt forældrene giver problemer i kirken i konfirmationssæsonen, skriver Kristeligt Dagblad.

De mange skilsmisser blandt forældrene giver problemer i kirken i konfirmationssæsonen, skriver Kristeligt Dagblad.

Flere præster fortæller til avisen, at de frygter, nogle familier vælger konfirmationen fra, fordi der er så stor uenighed blandt konfirmandens forældre, der ikke længere er sammen, om, hvordan arrangementet skal afholdes.

Retsteolog Kristine Garde forudser en stigning i udfordringerne:

»Uenighed omkring dåb af større børn og konfirmation er umulig at komme uden om for præsterne med det antal skilsmisser, vi har. Og problemerne bliver formentlig ikke færre i fremtiden med det stigende antal skilsmisser,« siger Kristine Garde til Kristeligt Dagblad.

Langt de fleste børn begynder deres tilværelse i en kernefamilie, men som 19-årige vil en ud af tre have oplevet, at forældrene er gået fra hinanden, viser tal fra en SFI-undersøgelse sidste år ifølge Kristeligt Dagblad.

I 2014 blev 19.435 ægtepar skilt, hvilket ifølge Danmarks Statistik er det højeste antal skilsmisser nogensinde i Danmark på et år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.