Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kinnock spillede »ung Tom Hanks« i russisk film

»Jeg følte, at det kunne blive sjovt og interessant og en mulighed for at forbedre mit russiske«, siger statsministerens mand om sin medvirken i en russisk film.

En ung Tom Hanks?
En ung Tom Hanks?

Herhjemme har statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, haft en af hovedrollerne i den famøse skattesag. I Rusland spiller han hovedrollen i en anden »sag«.

Politiken har fundet frem til en russisk film fra 2007 ved navn »Haute Couture Dress«, hvor en mand ved navn Steven Kinnok har en af de bærende roller.

Trods den alternative stavemåde er der rent faktisk tale om den Stephen Kinnock, som vi i Danmark kender bedst for at være gift med statsministeren.

Det bekræfter instruktør Tatiana Kanayeva, der opdagede Kinnock, da han som leder af British Council i Skt. Petersborg introducerede en teaterinstruktør ved en festival i byen.

- Da jeg så og hørte, hvordan Stephen introducerede instruktøren, tænkte jeg, at han lignede en ung Tom Hanks, og at jeg måske kunne overtale ham til at være med i filmen. Så bagefter ved en reception opsøgte jeg ham og spurgte. Han bad om at få manuskriptet tilsendt, siger hun til Politiken.

Efter at have læst manuskriptet sagde Kinnock »da« til at være med i projektet.

- Nogle gange dukker noget op, og det her var et øjeblik af den slags. Jeg følte, at det kunne blive sjovt og interessant og en mulighed for at forbedre mit russiske, siger han til Politiken.

Det skulle dog først lige godkendes på hjemmefronten.

- Men Helle sagde: Kør bare løs. Hun bedømmer mig lykkeligvis ikke så meget på mine evner som skuespiller. Det er åbenbart ikke centralt for hende, siger Kinnock.

Filmen har været vist i en enkelt biograf i Rusland.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.