Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kenyanske massakre-ofre mindes i Danmark

Torsdag blev de 148 ofre for al-Shabaabs massakre på Garissa University College i Kenya mindet i Danmark. Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, møder fortsat massiv kritik for sikkerhedsindsatsen under angrebet.

En uge efter, at 148 personer mistede livet i terrorgruppen al-Shabaabs massakre på et universitet i byen Garissa nær grænsen til Somalia, bliver ofrene fortsat mindet verden over.

Herhjemme blev angrebet torsdag markeret med et minuts stilhed under en mindehøjtidelighed i København.

»Rigtig mange studerende døde, og rigtig mange medstuderende står tilbage med rædslen fra den forfærdelige hændelse samt savnet og sorgen over at miste venner og studiekammerater. Som studerende har vi også mistet medstuderende,« lød det i opslaget fra arrangørerne bag mindehøjtideligheden, hvor også Dansk Røde Kors præsident, Hanna Line Jakobsen, holdt tale.

»Vi vil vise Garissa University College, at vi støtter dem. Vi støtter retten til at kunne uddanne sig i fred og i sikkerhed,« stod der videre i opslaget fra arrangørerne.

I Kenya har flere været på gaden efter angrebet, og tirsdag var hovedstaden Nairobis gader fyldt med hundredvis af mennesker, som markerede solidaritet med ofrene og modstand mod angrebet.

Presset på Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, og regeringen er samtidig vokset den seneste uge. Borgere er ifølge nyhedsbureauet Reuters blandt andet vrede over, at Kenyas specialstyrker var mere end syv timer om at nå frem til universitetet. Samtidig kritiserer folk, at præsidenten dagen inden angrebet skældte England og Australien ud for at stamme landenes rejsevejledninger til Kenya og fraråde alle rejser til Kenyas grænse tæt på Somalia.

Kenyanske medier langer også ud efter både regeringen og sikkerhedsindsatsen under terrorangrebet. Flere kenyanske medier, som ifølge Reuters er ejet af præsidentens familie, er blevet mere kritiske over for præsidentens og regeringens bestræbelser på at stoppe fremtidige angreb. På en avisforside kritiseres Kenyatta for, at han ikke er mødtes med sørgende familier og pårørende.

Angrebet, der fandt sted tidligt om morgenen og stod på i flere timer torsdag 2. april, betegnes som det største angreb i Kenya i over ti år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.