Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kendte har krævet seks millioner i Se & Hør-sagen

Den første retssag om krænkelser som følge af ugeblads tys-tys kilde begynder snart i Retten i Lyngby.

København. Aller Media er blevet stævnet for i alt seks millioner kroner, fordi ugebladet Se & Hør skal have krænket en række kendte personers privatliv.

Det fremgår af en note i selskabets regnskab, skriver Mediawatch torsdag. I noten til regnskabet gør medieselskabet i øvrigt sin stilling klar. Kravene er uberettigede og er desuden forældede, lyder det.

I november fortalte advokat Brian Larsen til Ritzau, at han på vegne at 19 kendte havde krævet et beløb i millionklassen af Aller Media, to tidligere chefredaktører samt den såkaldte tys-tys kilde, som forsynede ugebladet med oplysninger om de kendtes brug af kreditkort.

Blandt sagsøgerne er skuespillerne Mads Mikkelsen og Casper Christensen, ligesom også Rigmor Zobel og Remee er med i gruppen.

Kravet er en udløber af det, som er blevet kaldt danmarkshistoriens største medieskandale. Via superkilden kunne Se & Hør følge de kendtes færden.

Brugen af de fortrolige oplysninger førte til en omfattende efterforskning hos politiet, og i den efterfølgende straffesag betalte Aller Media en bøde på ti millioner kroner.

Desuden blev den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup idømt fængsel i et år og tre måneder, hvor de 12 måneder dog blev gjort betinget af, at han udførte samfundstjeneste i 200 timer. Også andre blev fundet skyldige.

Om kort tid tager Retten i Lyngby i øvrigt fat på den civile retssag, som den radikale EU-politiker Morten Helveg Petersen har rejst. Han har krævet en kvart million kroner i godtgørelse. Denne sag indledes 23. februar.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.