Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kendt sushi-kæde får gigant-bøde

Sushi-kæden Letz Sushi fik i oktober sidste år en bøde på 350.000 kroner for at have brugt illegal arbejdskraft i 16 tilfælde fra december 2010 til februar 2013.

Hvis du har spist sushi i København, kan den delikate rå fisk rullet i ris meget vel have haft en bismag af illegal arbejdskraft, skriver metroxpress.

Sushi-kæden Letz Sushi, som dynekongen Lars Larsen ejer halvdelen af, fik nemlig i oktober sidste år en bøde på 350.000 kroner for at have brugt illegal arbejdskraft i 16 tilfælde fra december 2010 til februar 2013.

Det viser en aktindsigt, som fagbladet 3F har fået fra Københavns Politi, og som metroxpress har gennemgået.

Københavns Politi har i flere tilfælde taget udenlandske studerende i at arbejde over 300 timer om måneden i sushibranchen.

I 14 tilfælde arbejdede udenlandske studerende - typisk kinesiske - mere end de tilladte 15 timer om ugen, og i to tilfælde var kinesere ansat uden arbejdstilladelse.

Direktør og medejer af Letz Sushi Louise Ertman Bauns-gaard skriver i en e-mail til metroxpress, at hun er uenig i politiets vurdering.

»Vi har valgt at betale bøden, da vi ikke kan dokumentere, at vi har overholdt reglerne,« skriver hun og henviser til, at Letz Sushis gamle lønsystem ikke indeholdt oplysninger om, hvornår på måneden medarbejderne var på arbejde.

Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, sidder i bestyrelsen for Letz Sushi Aps.

Jysk Holdings pressechef oplyser i en e-mail til metroxpress, at de er tilfredse med, at Letz Sushi har fået et nyt lønsystem, der kan dokumentere, at reglerne nu bliver overholdt.

Afdelingssekretær i 3F Jan Mathisen mener, at Letz Sushi er sluppet for billigt:

»Det virker usandsynligt, at en bøde på 350.000 kroner modsvarer det, Letz Sushi har sparet ved at udnytte kinesere.«

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.