Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kendt spegepølsefabrik brændt ned til grunden

Mandag morgen er brandvæsenet fortsat til stede ved den spegepølsefabrik i Billund, der brød i brand søndag eftermiddag. Frabrikken er brændt helt ned til grunden.

Der gik søndag aften ild i fødevarevirksomheden Aalbæk Specialiteters fabrik i Billund. Her ber brandfolk i gang med at bekæmpe flammerne
Der gik søndag aften ild i fødevarevirksomheden Aalbæk Specialiteters fabrik i Billund. Her ber brandfolk i gang med at bekæmpe flammerne

Brandfolk arbejder mandag morgen stadig på spegepølsefabrikken Aalbæk Specialiteter i Billund, der sent søndag eftermiddag brød i brand.

Branden opstod i en produktionshal på fabrikken, og mandag morgen arbejder brandvæsenet med efterslukningen, skriver bt.dk.

»Brandvæsenet har gang i efterslukningen, og det vil de nok have nogle timer endnu,« fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Kristian Juliussen til bt.dk kort før klokken 7.

Branden har ødelagt produktionsbygningen, som er brændt helt ned til grunden, men det tilhørende lager og administrationslokalerne gik fri af flammerne.

Branden opstod omkring klokken 16.30. Der var ingen medarbejdere til stede på fabrikken, og politiet har en formodning om, at branden kan være opstået i forbindelse med produktionen af røgvarer, som Aalbæk Specialiteter ryger på stedet. Branden kan ifølge politiet muligvis også være opstået i el-installationerne.

»Men det er alt sammen kun gisninger lige nu. Det er noget, vi skal have undersøgt nærmere,« siger Kristian Juliussen.

Da branden var på sit højeste, betegnede myndighederne røgen som »sundhedsskadelig«, og de beboere, der bor i nærheden, er blevet advaret mod at indånde den.

»Heldigvis har der været vindstille, så røgen steg opad, men de relevante beboere er blevet instrueret i, hvordan de skal forholde sig,« fortæller vagtchefen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.