Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kendt advokat taber strid om opførsel i arvesag

Advokat Christian Harlang slipper ikke for en stor bøde, som han blev ikendt i forbindelse med en arvesag.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Advokatnævnet frifindes onsdag ved Københavns Byret i en sag, som advokat Christian Harlang har anlagt mod nævnet.

Christian Harlang ville have ophævet en bøde på 100.000 kroner, som Advokatnævnet ikendte ham i 2014 på grund af hans handlinger i forbindelse med en arvesag. Arvesagen handlede om 10-12 millioner kroner.

I den pågældende sag forsøgte Christian Harlang at få Københavns Byret til at give en notarpåtegning om, at en ældre kvinde gav ham en generalfuldmagt.

Da kvinden var dement, afviste byretten dette. Alligevel fortsatte advokaten til Retten på Frederiksberg. På den baggrund mente Advokatnævnet, at Christian Harlang groft tilsidesatte den tillid, som notarvæsnet må have til advokater.

Københavns Byret finder, at Christian Harlang i flere tilfælde har tilsidesat god advokatskik.

Til grund for den vurdering ligger blandt andet det forhold, at han ikke fortalte notaren i Retten på Frederiksberg, at notaren i Københavns Byret ti dage tidligere i 2012 havde afvist at oprette en generalfuldmagt til Harlang.

Notaren i Københavns Byret fandt dengang, at den ældre kvinde var ude af stand til "fornuftsmæssigt at råde over sin formue".

Ifølge Københavns Byret mødte Christian Harlang første gang den ældre kvinde i februar 2012, hvor hun var på plejehjem.

Kvinden var på daværende tidspunkt dement. Det er rettens opfattelse, at hun i foråret 2012 var dement i en sådan grad, at hun ikke kunne overskue sin økonomi og sine arveforhold.

Og ifølge retten havde Christian Harlang i hvert fald i sommeren 2012 viden om den ældre kvindes sygdom og sygdommens betydning for hendes evne til at disponere over egen formue.

Christian Harlang skal betale sagens omkostninger på 40.000 kroner til Advokatnævnet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.