Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kaptajn får straksdom for spritsejlads

Kaptajnen på en coaster, der havde direkte kurs mod Nordsjællands kyst, har fået 30 dages ubetinget fængsel.

En russisk kaptajn, der søndag aften blev anholdt for spritsejlads, har allerede mandag fået sin dom, der lyder på 30 dages ubetinget fængsel, skriver dr.dk. Kaptajnen blev desuden frakendt retten til at føre erhvervsskib i et år, ligesom han blev udvist fra Danmark med fem års indrejseforbud.

Søndag aften fik politiet en anmeldelse fra Lyngby Radio via Søværnets Operative Kommando (SOK), om at de havde mistanke til, at kaptajnen om bord på en coaster nord for Sjællands kyst var spirituspåvirket, oplyste Nordsjællands Politi natten til mandag.

- Mistanken skyldes, at skibet har direkte kurs mod kysten oppe ved Rågeleje. SOK kontakter Lyngby Radio, som prøver at få kontakt til skibet, men det har de umådeligt svært ved. Efter adskillige forsøg over et længere tidsrum lykkes det dem dog at få kontakt til kaptajnen og få ham til at ændre kurs, fortalte vagtchef ved Nordsjællands Politi Jan Hedager til Berlingske Nyhedsbureau.

Da Lyngby Radio talte med kaptajnen, bemærkede de, at han lød beruset, hvorfor de kontaktede politiet, som sendte et maritimt undersøgelseshold samt en kutter fra Marinehjemmeværnet (MHV) derud.

- Ude på skibet træffer man den russiske kaptajn, som bliver alkoholtestet. Eller forsøgt, kan man sige, for han kan ikke puste hårdt nok til at gennemføre testen, fortalte Jan Hedager.

Politiet besigtigede kaptajnen og skønnede, at han ikke kunne stå ordentligt på sine ben. Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritussejlads.

Det var i forbindelse med grundlovsforhøret i Retten i Helsingør, at den russiske kaptajn fik sin straksdom.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.