Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kanonslag mod demonstranter i Haderslev

Der er blevet kastet kanonslag mod den anti-islam-demonstration, der mandag aften går fra Haderslev Domkirke til byens kaserne.

Politiet var på plads i Haderslev mandag.
Politiet var på plads i Haderslev mandag.

Ukendte personer har mandag aften kastet kanonslag på den rute, hvor en flok demonstranter mandag går i fakkeloptog i protest mod »islamiseringen af Danmark.

»Der er kastet enkelte kanonslag fra sidegader på ruten, men der er ikke nogen, der er kommet til skade. Vi ved ikke, hvem der har gjort det, eller hvorfor de har gjort det - vi kan bare konstatere, at der er blevet kastet nogle kanonslag,« siger kommunikationsrådgiver Helle Lundberg fra Sydjyllands Politi.

Haderslev lægger mandag aften gader to demonstrationer: En anti-islam-demo arrangeret af partiet Stop Islamiseringen Af Danmark (SIAD) og en moddemonstration mod fremmedhad, som lokale kræfter har arrangeret.

»Det foregår det stille og roligt. Der er omkring 150-200 folk i moddemonstrationen og god stemning - og cirka 20 folk i SIAD-demonstrationen,« siger Helle Lundberg og tilføjer:

»De er langt væk fra hinanden. Der er knap en halv kilometer mellem dem på et hvilket som helst tidspunkt.«

Sydjyllands Politi vurderer, at der ikke umiddelbart er nogen fare for, at de to demonstrationer støder sammen.

»Det er jo os, der har bestemt, hvor de går. Og vi har lagt ruterne langt fra hinanden, for der er ikke nogen grund til, at de skal møde hinanden,« siger Helle Lundberg.

Anti-islam-demonstrationen i Haderslev er den første af en række planlagte demonstrationer, som SIAD har tænkt sig at holde i større danske byer hver anden mandag resten af året. Turnéen skal efter planen slutte med en stor demonstration foran Christiansborg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.