Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kanelsneglen går en lys fremtid i møde

Der er ikke længere grund til at frygte for kedelige snegle uden kanelsmag på bagerens hylder.

Der er langt om længe kommet styr på kanelsneglens fremtid.

Fødevarestyrelsen har mandag fremlagt retningslinjer for, hvor meget kanel der må være i kanelsnegle. Det sker efter, at kaloriebomben har været genstand for debat, da det i en periode så ud til, at der skulle skrues ned for mængden af kanal på grund af stoffet kumarin, som kan være skadeligt i store mængder.

En arbejdsgruppe med deltagelse fra Fødevarestyrelsen, DI Fødevarer, Bager- og Konditormestre i Danmark, Coop og De Samvirkende Købmænd har i månedsvis arbejdet på at redde det traditionelle danske bagværk, og det er nu lykkedes.

»Vi er glade for, at vi stadig kan bage kanelsnegle, der smager af noget, uden at kumarin-indholdet bliver for højt,« fortæller formanden for Bager- og Konditormestre i Danmark, Hardy Christensen, i en pressemeddelelse.

Kanelsnegle og andet bagværk fremstillet af samme dejtype vil fremover blive defineret som »traditionelt dansk bagværk« med mulighed for et højere indhold af kumarin end andet bagværk.

Fødevarestyrelsen skriver, at »branchen skal nu udforme arbejdsprocesser, der kan styre kumarin-indholdet i bagværk, som indeholder kanel«.

Styrelsen anbefaler stadig, at man ikke spiser for meget kanel, da det i store mængder kan være skadeligt.

»Vi er særligt opmærksomme på børn, som kan få kanel fra flere kilder i løbet af en dag, for eksempel fra kanelsukker på grød og fra kager,« fortæller kontorchef i Fødevarestyrelsen Henrik Dammand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.