Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kampklædte betjente danner mur om islamkritisk demo midt i København

Politiet forsøger at fjerne moddemonstranter fra islamkritisk demonstration på Axeltorv i København.

København: Stemningen på Axeltorv i København er lørdag eftermiddag præget af så mange aggressioner, at kampklædte betjente har dannet ring om cirka 100 islamkritiske demonstranter.

Gruppen planlagde egentlig at lytte til en række talere, men det har op mod 200 moddemonstranter sat sig for at spolere.

- Fascistsvin!, Nazisvin!, lyder det blandt andet fra moddemonstranterne.

Gruppen består overvejende af unge mennesker klædt i sort. Mange har dækket deres ansigter bag tørklæder, og på et banner lyder budskabet "Asylstramninger dræber".

På et tidspunkt er gruppen så højlydt og aggressiv, at de mange betjente vælger at tvinge gruppen væk fra pladsen.

Det mislykkes imidlertid, da gruppen kort tid efter dukker op igen.

Moddemonstranterne omringer nu de cirka 100 islamkritikere, og betjentene ser sig tilsyneladende nødsaget til at danne en beskyttende ring om demonstranterne.

Skulder mod skulder står over 100 betjente og kigger ud mod de aggressive unge.

Omkring klokken 15.15 begynder demonstranterne så småt at bevæge sig væk fra Axeltorv, men moddemonstranterne følger efter, og nogle af dem kaster med sne.

Ritzaus udsendte medarbejder fortæller, at en enkelt person er lagt i håndjern.

- Stemningen er meget anspændt. Der er en person, der ser ud til at være blevet anholdt, siger journalisten.

Nogle minutter senere er de to grupperinger tilbage på Axeltorv.

- Betjentene har trukket deres stave. Jeg har set betjente slå mindst to af dem. Det får dem bare til at gå endnu mere amok, siger Ritzaus journalist.

Gruppen, der demonstrerer, gik tidligere under navnet Pegida DK, men har nu skiftet navn til For Frihed.

Patriotiske Europæere mod Islamiseringen af Vesten, Pegida, har siden stiftelsen i Tyskland 20. oktober 2014 arrangeret protester i Dresden mod islam og muslimsk indvandring i Tyskland.

Siden har mennesker i flere lande, herunder Danmark, Storbritannien, Norge og Østrig, forsøgt at kopiere Pegida med demonstrationer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.