Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kammeradvokaten skal overvåge DSB-undersøgelse

Statens advokat, Kammeradvokaten, skal sørge for, at undersøgelsen af DSB kommer til at forløbe uvildigt.

DSBs administrerende direktør Jesper Lok.
DSBs administrerende direktør Jesper Lok.

Det bliver ikke advokatfirmaet Bruun & Hjejle alene, der kommer på banen, når det i den kommende tid skal undersøges, hvad der er op og ned i sagen, hvor DSB angiveligt har betalt kommunikationsbureauet Waterfront for at holde en kritisk journalist beskæftiget med freelance-opgaver, så han ikke kunne grave ubehagelige historier frem om togselskabet.

Efter et møde torsdag blandt Folketingets trafikordførere i Transportministeriet oplyser transportminister Henrik Dam Kristensen (S) således, at statens advokat, Kammeradvokaten, skal sørge for, at undersøgelsen af DSB kommer til at forløbe uvildigt.

På forhånd havde DSB oplyst, at man havde iværksat en ekstern undersøgelse af sagen, som netop Bruun & Hjejle skulle stå for. Det selvom firmaet også tidligere har udført arbejde for DSB, hvilket flere af Folketingets partier har udtrykt sig skeptisk overfor.

Ifølge Henrik Dam Kristensen kommer undersøgelsen til at tage omkring to måneder.

DSB valgte tirsdag at suspendere underdirektør Peder Nedergaard-Nielsen med øjeblikkelig virkning, mens undersøgelsen af de seneste dages skandaleanklager står på.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.