Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Kærligheden til et barn« udløste skuddrab

En mand er død og en anden er i livsfare efter et skyderi i fogedretten i København.

En mand er død, mens en anden er i livsfare, efter at der tirsdag formiddag kort efter klokken 10 blev affyret skud i og uden for Fogedretten i Hestemøllestræde i det indre København.

Personerne blev skudt med et oversavet jagtgevær.

Skyderiet skete i forbindelse med en igangværende fogedsag, oplyser Københavns Politi, som endnu ikke kan sige mere om motivet. Men ifølge retspræsident Søren Axelsen er det er et familieopgør, der ligger bag. Til tv2.dk oplyser han, at det var en samværssag, som endte i et skuddrama.

»Det drejer sig om kærligheden til et barn. Det gør det ekstra forfærdeligt,« siger Søren Axelsen til tv2.dk.

De to ramte personer er henholdsvis et familiemedlem og en person, der havde professionelt ærinde i retten. Ifølge bt.dk er personen, der er i livsfare, barnets far, mens den dræbte er farens advokat. Den formodede gerningsmand er ifølge BTs oplysninger barnets morfar.

Det ene offer blev skudt inde i retten, mens det andet blev ramt ude foran, og politiet har efterfølgende anholdt den formodede gerningsmand og beslaglagt et oversavet jagtgevær. Københavns Politi skriver i en pressemeddelelse, at den formodede gerningsmand blev anholdt i umiddelbar nærhed af gerningsstedet. Det skete ifølge en ansat i Fogedretten ikke langt fra Rådhuspladsen.

Medarbejderen befandt sig selv i kælderen til retsbygningen, da han pludselig hørte fem til seks skud blive affyret. Han fortæller, at gerningsmanden efterfølgende flygtede fra stedet.

Politiet har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen, men Københavns Politi forventer at afholde en pressebriefing senere tirsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.