Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kæmpe hval set i Øresund

Danmark har fået besøg af en pukkelhval.

En Pukkelhval
En Pukkelhval

Danmark har fået besøg af en pukkelhval. Den store pukkelhval er blevet set i fredags og igen søndag. Hvis man vil ud med kikkerten for at få et glimt af det store svømmende pattedyr, så skal man en tur til Nordsjælland.  Det var i hvert fald i farvandet cirka ni kilometer syd for Helsingør mellem Hven og Kobberværket, at hvalen i fredags blev spottet af en fiskerbåd. - Det var lidt chokerende.

Folk fór rundt for at tage billeder. Hvalen var så tæt på, så vi kunne røre ved dens hale og den blev ved med at cirkle rundt om os, forklarer Lars Pryds, der er fiskeskipper på en båden Nadia til Helsingør Dagblad.

Han og hans besætning spottede hvalen kl. 12:16 i fredags. Lars Pryds vurderer, at hvalen var mellem syv og ti meter lang. Og den var på ingen måde angst for båden. Tværtimod svømmede den lystigt rundt om det lille fartøj. - Ja, det var et utroligt syn. Jeg har set hvaler to gange og jeg har sejlet på Øresund siden 1983. Men de har været mindre og det har måske været i et glimt på to sekunder ad gangen. Det her var helt utroligt, siger han. Her er pukkelhvalen fra Øresund.

Det sker jævnligt at større hvaler bevæger sig ind nær den danske kyst. I 2010 strandede en finhval i Vejle Fjord. Hvalen døde efter en periode i fjorden og undersøgelser viste bagefter, at der var tale om et meget gammelt dyr. Billederne er venligst udlånt af www.hvaler.dk, hvor du kan læse meget mere om hvaler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.