Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kabelfejl skal formentlig findes på dybt vand

Tirsdag blev hele Bornholm mørklagt, da kablet til Sverige svigtede. Det skyldes formentlig en fejl på kablet 13,7 kilometer fra den bornholmske kyst.

Meget tyder på, at årsagen til tirsdagens omfattende strømsvigt på Bornholm skal findes 13,7 kilometer fra den bornholmske kyst.

- Der er indikation af, at der er en fejl på selve kablet det pågældende sted. De nærmere målinger skal af- eller bekræfte, om det er rigtigt, siger Ole Schou Mortensen, administrerende direktør i det bornholmske elnet-selskab Østkraft.

Onsdag klokken 13 ankommer teknikere, der skal undersøge kablet yderligere. Hvis teorien holder vand, vil der sandsynligvis blive behov for at sende dykkere ned på havets bund, hvor kablet er placeret, for at undersøge skadens omfang.

- Derefter vil der blive sendt bud efter et kabelskib, så kablet kan trækkes op, og det beskadigede stykke fjernes, siger Ole Schou Mortensen og oplyser, at der på det pågældende sted er langt til havets bund.

Strømsvigtet ramte Bornholm tirsdag kort før klokken 21, da søkablet koblede ud. Hele øen blev mørkelagt, og først ved 01.30-tiden natten til onsdag var strømmen tilbage i samtlige bornholmske kontakter. Det lykkedes ved, at bornholmerne selv begyndte at producere strøm:

- Vi har masser af kapacitet til at gøre det. Kraftværket er dimensioneret til sagtens at kunne dække det bornholmske forbrug, så der er ingen problemer i det, siger Ole Schou Mortensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.