Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

K: »Sagen skal undersøges til bunds«

Nye oplysninger om kommunale embedsmænds deltagelse i luksusmiddage for skattekroner understreger nødvendigheden af, at udgifterne i Arena CPHX bliver endevendt én gang for alle.

Det mener det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation Jakob Næsager. Som jurist havde han i sin tid sæde i det tilsyn under Indenrigsministeriet, som sammen med bagmandspolitiet udfærdigede anklageskriftet mod Peter Brixtofte i Farum-sagen. Her brugte den daværende Farum-borgmester store summer på bl.a. dyre vine.

Søndag sagde Jakob Næsager, at hele bilagssagen omkring Arena CPHX minder ham »uhyggeligt meget« om Farum-skandalen. Af samme grund krævede han også svar på, hvor meget Københavns Kommune selv har kendt til »overforbruget« i selskabet bag Ørestadens nye superarena.

De nye oplysninger om, at kommunale embedsmænd selv har deltaget i en Michelin-middag med Arena CPHX, vækker dog yderligere panderynker hos Jakob Næsager.

»Sagen bliver simpelthen ved med at udvikle sig. Det er et meget stort beløb, som de har været ude at spise for, og det skal selvfølgelig undersøges helt til bunds, hvorfor tre ansatte fra kommunen har været med til sådan en middag,« siger Jakob Næsager og understreger, at overborgmester Frank Jensen (S) bør redegøre for sagen i Borgerrepræsentationen.

Frank Jensen lod søndag via sin presseafdeling forstå, at han vil iværksætte en undersøgelse af, hvorvidt reglerne er blevet brudt i sagen. Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra overborgmesteren.

To forvaltningseksperter vurderer over for Berlingske, at middagen til de tre embedsmænd på restaurant Kadeau kan have karakter af bestikkelse. Det har ikke været muligt at få Københavns Kommunes kommentar til disse ekspertudtalelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.