Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jyske lufthavne lammet af snestorm

Aarhus Lufthavn er lukket for flytrafik, mens uvejret fører til store forsinkelser i Aalborg Lufthavn. I København er det fortrinsvist den kraftige vind, der driller.

Flere lufthavne er søndag eftermiddag alvorligt påvirkede af den kraftige snestorm. I Aarhus er sigtbarheden så lav, at man har være tvunget til at aflyse en indenrigsflyvning, mens et fly fra London er blevet omdirigeret til Billund.- Sigtbarheden er ekstremt lav, og dertil kommer de andre udfordringer med sidevind og glatte baner. Lige nu venter vi på en ny måling, der skal vise, om sigtbarheden bliver så god, at vi kan tage imod det næste fly, siger direktør Ole Paaske fra Aarhus Lufthavn.

Aalborg Lufthavn har hidtil været forskånet for problemer som følge af uvejret, men ifølge nordjyske.dk meldes der nu også om forsinkelser fra det nordjyske. Årsagen er forsinkelserne i Københavns Lufthavn, der nu forplanter sig til Aalborg.

Foreløbig er startbanerne i Aalborg ryddet, men vejrudsigten siger mere sne ud på eftermiddagen. Lufthavnens salgs- og marketingschef, Rikke Mølgaard, forventer dog ikke, at man bliver nødt til at aflyse afgange.

- Flypassagererne skal helt sikkert møde op som de plejer. De skal nok komme af sted, siger hun til nordjyske.dk.

Fra Københavns Lufthavn i Kastrup lyder meldingen, at det er vinden, der skaber forsinkelser og omdirigerede fly.

- Sneen er ikke noget problem, men det er vinden, for den ligger mellem to baner. Vi har forsinkelser og enkelte aflysninger. En maskine, der kom fra Toronto er fløjet til Amsterdam, efter den prøvede at lande. Den skulle være landet klokken 10.45. En maskine fra Amsterdam skulle være landet 11.15, men er fløjet til Gøteborg. I begge tilfælde vurderede piloten af sikkerhedsmæssige årsager at flyve til en anden lufthavn, fortæller pressechef Søren Hedegaard til bt.dk.

Han understreger, at der ikke er nogen tvivl om, at lignende situationer vil opstå i løbet af dagen. Alligevel passagerer møder op som planlagt.

- Man skal bare komme til tiden. Det har noget at gøre med ens rettigheder. Så man kan få refusion, hvis man er mødt om til tiden, også selvom flyet er forsinket, siger Søren Hedegaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.