Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jyske kredse sender flest betjente til terrorberedskab

Siden februar har Rigspolitiet øget terrorberedskabet. Nord- og østjyske betjente er størst repræsenteret.

ARKIVFOTO 2015 af blomster foran den jødiske Synagoge i Krystalgade nogle dage efter terrorangrebet. Siden februar har Rigspolitiet øget terrorberedskabet. Nord- og østjyske betjente er størst repræsenteret.
ARKIVFOTO 2015 af blomster foran den jødiske Synagoge i Krystalgade nogle dage efter terrorangrebet. Siden februar har Rigspolitiet øget terrorberedskabet. Nord- og østjyske betjente er størst repræsenteret.

København: Næsten et år efter skudangrebene i København tager terrorberedskabet i hovedstaden stadig en stor bid af bemandingen i politikredsene rundt om i Danmark.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet, som Ritzau har fået indsigt i.

Hårdest går det ud over kredsene i Østjylland og Nordjylland, der hver bidrager med 1200 mandetimer om ugen - eller hvad der svarer til omkring 32 fuldtidsansatte. Desuden dækker de 1200 timer om ugen ikke over transporttid.

Københavns Vestegns Politi er den kreds, der slipper billigst. Kredsen afgav 100 mandetimer i den pågældende uge.

Selv om bidraget stadig er højt, er det ikke lige så markant, som det var i efteråret. Dengang viste et svar fra til Folketinget fra justitsminister Søren Pind (V) 1. september, at der blev afgivet 7000 mandetimer i ugen. Tallet løb i december op i 6300.

Rigspolitiet har gjort timerne op per 10. december 2014. Rigspolitiet oplyser desuden, at Bornholms Politi samt de to grænsekredse Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi er fritaget fra opgaverne i København.

Rent økonomisk kan terrorberedskabet også mærkes.

I efteråret fik Ritzau aktindsigt i udgifterne, der er forbundet med bevogtningen. Mellem februar og september sidste år blev der brugt 23,2 millioner kroner.

Beløbet dækker over hotelophold og forplejning. Eventuelle udgifter til materiel, våben og lignende er ikke medregnet.

Siden skudattentatet 14. februar 2015 har politiets mange arbejdsopgaver fyldt meget politisk.

Ved attentat blev Finn Nørgaard skudt ved et debatarrangement i Krudttønden på Østerbro i København af Omar Abdel Hamid el-Hussein.

Senere angreb han synagogen på Krystalgade i København, hvor Dan Uzan blev dræbt af el-Husseins skudsalve.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.