Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jysk betjent er tiltalt for at ville hævne bordelannonce

To personers chikane af en jysk betjent har resulteret i, at han nu selv er blevet tiltalt i en straffesag.

Jysk betjent er tiltalt for selvtægt, efter at to personer oprettede en bordelannonce på hans private adresse. Free/Colourbox/genrefoto
Jysk betjent er tiltalt for selvtægt, efter at to personer oprettede en bordelannonce på hans private adresse. Free/Colourbox/genrefoto

Viborg. En betjent fra Midt- og Vestjyllands Politi har tilsyneladende ikke den store tiltro til, at retfærdigheden vil ske fyldest i det danske retssystem.

I stedet for at afvente sine kollegers efterforskning af en chikanesag mod ham selv valgte betjenten i hvert fald at gå i offensiven for at få hævn.

Den strategi har imidlertid resulteret i, at han nu selv er blevet tiltalt, skriver TV MidtVest. Anklagen går på, at han skal have misbrugt sin stilling.

Sagen startede med, at to personer angiveligt ville genere betjenten. Derfor oprettede de en bordelannonce på hans private adresse.

Helt efter bogen medførte annoncen en sigtelse mod de to personer, men for betjenten var det åbenbart ikke nok.

I anklageskriftet mod manden beskrives det, hvordan han gik i offensiven, og hvordan han opfordrede sine kolleger til at gøre det samme.

- Jeg giver kage, hver gang nogen snupper en af de to spasmagere for en ulovlighed, uanset om det er (for at være, red.) gået over for rødt eller andet. God fornøjelse (smiley), skrev han i en mail til kolleger.

I en anden mail instruerede politimanden en kollega i, hvordan han skulle gebærde sig i mødet med de to sigtede.

- Der skal ransages og visiteres helt i bund oralt, analt samt i urinrøret, skrev politimanden ifølge anklageskriftet.

I et enkelt tilfælde skal betjenten desuden selv have opsøgt den ene eller begge de personer, der havde indrykket bordelannoncen. Blandt andet blev en af personerne standset i sin bil, narkotestet, visiteret og anholdt.

Hertil kommer, at betjenten løbende har foretaget søgninger i politiets sagsbehandlingssystem i sagen om bordelannoncen, selv om han selv havde anmeldt forbrydelsen. Den slags er ligeledes ulovligt.

Retssagen mod betjenten starter ved Retten i Viborg på tirsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.