Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jyllands-Posten afviser selvcensur med Charlie Hebdo-tegninger

Jyllands-Posten har ikke genoptrykt de kontroversielle tegninger fra Charlie Hebdo, men årsagen er ikke selvcensur, understreger avisens ansvarshavende chefredaktør. Det er en balance at dække en historie, man selv er en del af, lyder det.

Jyllands-Postens forside i dag - dagen efter masskren i Paris.
Jyllands-Postens forside i dag - dagen efter masskren i Paris.

Både Politiken, Information, Berlingske, Ekstra Bladet og BT har torsdag valgt i større eller mindre grad at bringe nogle af Charlie Hebdos kontroversielle tegninger efter onsdagens terrorangreb på det satiriske magasin i Paris.

Jyllands-Posten har fravalgt at genoptrykke tegningerne - men det skyldes ikke selvcensur af hensyn til sikkerheden på avisen, understreger ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen.

»Vi praktiserer en nødvendig omtanke. Jyllands-Posten står i en helt særlig situation. Der gælder en særlig virkelighed for netop os. Vi er nødt til at udvise ekstra agtpågivenhed. Jeg fastholder retten som redaktør til at kunne trykke alle slags tegninger igen på et tidspunkt. Det bliver bare ikke lige nu. Den samme debat kører på nu tiende år, for eller imod tegninger med mere. Vi skal videre,« siger han til jp.dk.

I stedet har Jyllands-Posten valgt at lade sine journalister forklare, hvilket blad Charlie Hebdo er, gennem ord, påpeger chefredaktøren.

»Sandheden er, at det for os ville være helt uansvarligt at trykke gamle eller nye profettegninger lige nu. Det vil mange ikke gerne indrømme. Det gør jeg, om end meget modstræbende. Jyllands-Posten har et ansvar for sig selv og sine medarbejdere, men også et videre ansvar - desværre. Ytringsfriheden er truet som aldrig før. Det pres mærker alle, særligt vi på Jyllands-Posten,« uddyber Jørn Mikkelsen.

Jyllands-Posten blev en uadskillelig del af historien om Charlie Hebdo, da det franske magasin i 2006 valgte at genoptrykke de Muhammed-tegninger, der året forinden havde kastet den danske avis ud i en verdensomspændende storm med trusler fra vrede, fundamentalistiske muslimer.

Adspurgt om Jyllands-Posten ikke svigter »sin ven«, Charlie Hebdo, ved ikke at genoptrykke tegningerne i dag, understreger Jørn Mikkelsen, at man føler stærkt for kollegerne på Charlie Hebdo. Samtidig påpeger han, at Jyllands-Posten står i en særlig situation, fordi avisen skal dække en historie, som den selv er en del af.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.