Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Justitsminister glæder sig over færre indbrud i private hjem

Danskerne er blevet bedre til at sikre deres hjem og aftale overvågning med naboen. Det er formentlig forklaringen på, at antallet af indbrud i private hjem sidste år faldt med 12 procent.

Det er blevet tryggere at opholde sig i sit hjem i Danmark. Antallet af indbrud hos private er faldet med 12 procent fra 2013 til 2014. Det skriver Søndagsavisen.

I 2013 var der 41.919 indbrud i Danmark. I 2014 var tallet 36.841 i 2014. Det viser nye tal fra Rigspolitiet, som Søndagsavisen har fået indsigt i.

Samtidig faldt antallet af anmeldelser om indbrud med 24 procent.

Det er ifølge Det Kriminalpræventive Råd et af de mest markante fald, man har set på så kort tid. Og det glæder justitsminister Mette Frederiksen (S).

»Det er noget af det mest utrygge, man kan komme ud for i sit private hjem, så det er virkelig glædeligt, at vi nu har det laveste antal indbrud siden 2007. Men der bliver stadig anmeldt mange indbrud, så det er ikke, fordi vi på nogen måde er i mål,« siger hun.

Faldet skyldes ifølge både ministeren, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd, at både politi og privatpersoner har mere fokus på at forebygge indbrud ved at sikre huse bedre med alarmudstyr og låse.

På et år er der eksempelvis sket en fordobling fra 40.000 til 85.000 personer, der har tilmeldt sig ordningen nabohjælp hos Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden.

Derudover har politiet oprettet et særligt task force, som arbejder målrettet med at bekæmpe indbrud.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.