Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jurister beskytter universitetsforskere mod udvisning

Københavns Universitet har set sig nødsaget til at ansætte jurister til at tage kampen med Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering.

Udlændingestyrelsens regler og sagsbehandling er blevet så uigennemskuelig, at Københavns Universitet har en hel afdeling, som hjælper udenlandske forskere med deres ansøgninger om opholdstilladelse.
Udlændingestyrelsens regler og sagsbehandling er blevet så uigennemskuelig, at Københavns Universitet har en hel afdeling, som hjælper udenlandske forskere med deres ansøgninger om opholdstilladelse.

Reglerne og sagsbehandlingen er blevet så uigennemskuelig, at Københavns Universitet har en hel afdeling, som hjælper udenlandske forskere med deres ansøgninger om opholdstilladelse.

Det fortæller Vivian Tos Lindgaard, der er chefkonsulent på International Staff Mobility, til Politiken.

- Vi har på Københavns Universitet følt os nødsaget til at ansætte jurister med erfaring på området, som beskæftiger sig med at søge om opholdstilladelse, siger hun til dagbladet.

Vivian Tos Lindgaard har netop ansat endnu en jurist, som tidligere har arbejdet for styrelsen.

- Vi havde håbet med den nye regering og splittelsen af styrelsen i to, at sagsbehandlingen ville blive nemmere, men det er ikke sket. Det er både procedurerne, der er blevet mere besværlige, og sagsbehandlingen, der er blevet mere rigid, siger hun til Politiken.

Hun bliver bakket op af Enhedslistens forskningsordfører, Pernille Skipper (Ø), der mener, at sagsbehandlingen er blevet påvirket af 10 år med lovstramninger og negativ politisk opmærksomhed.

- Sagsbehandlerne er jo bange for at give en opholdstilladelse for mange. Så hellere en for lidt, siger Pernille Skipper til Politiken.

Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, har ikke hørt om problemerne, men opfordrer ifølge Politiken universiteterne til at henvende sig til regeringen, hvis der er tale om et generelt problem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis