Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jurister advarer om svækket kontrol af Forsvarets Efterretningstjeneste

Flere jurister mener, at domstolskontrollen med Forsvarets Efterretningstjeneste svækkes i regeringens lovudkast.

Flere jurister advarer ifølge Information mod en række elementer i et nyt lovudkast fra regeringen, der beskriver, under hvilke omstændigheder domstolene kan give Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) tilladelse til at overvåge danskere i udlandet.

Direktør i den juridiske tænketank Justitia Jacob Mchangama mener, at det er problematisk, at det ifølge lovforslaget ikke bliver muligt at efterprøve de oplysninger fra FE som tjenesten vurderer danner grundlag for at indlede en målrettet overvågning, hvilket også gælder for den beskikkede advokat, som skal repræsentere den person, som tjeneste vil overvåge.

»Det giver domstolene og den beskikkede advokat en langt mindre effektiv adgang til at imødegå det mistankegrundlag, som FE baserer en overvågning på« siger han til avisen.

Også professor i strafferet Jørn Vestergaard er skeptisk over for konstruktionen, som han kalder »ikke betryggende«.

Forsvarsministeriet oplyser i et svar på kritikken, at »det materiale, der vil blive fremlagt i retten, typisk vil være meget følsomt og der gælder derfor helt særlige fortrolighedshensyn,« skriver Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.