Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Juletræstradition afblæst af muslimske beboere

Det har i mange år været en tradition med et juletræ i Boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal, men i år er juletræet stemt ned af et muslimsk flertal i bestyrelsen, som ellers netop har støttet muslimsk højtid.

Der bliver intet juletræ at tænde i boligområdet Egedalsvængei Kokkedal i år. - Arkivfoto.
Der bliver intet juletræ at tænde i boligområdet Egedalsvængei Kokkedal i år. - Arkivfoto.

Den kristne højtid vejer tilsyneladende mindre end den muslimske i bestyrelsen for boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal. Her man ellers i årevis haft et juletræ stående til at lyse op i området i december måned, men i år er det blevet stemt ned af et lille muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De fem bestyrelsesmedlemmer har således afvist at bruge 5-7.000 kroner på juletræet blot få dage efter, at selvsamme medlemmer var med til at støtte den muslimske eid-højtid med hoppeborge, elastikspring, klatrevæg og fest for børn og voksne.

Vrede beboere

I bestyrelsen er der i alt ni personer, og det lille muslimske flertal blev ifølge Frederiksborg Amts Avis valgt ind i september i år. Flere beboere er skuffede og vrede over, at juletræet er droppet og mener, at det er et tegn på manglende tolerance og rummelighed.

Ifølge avisen er mange beboere af den holdning, at det nye flertal i afdelingsbestyrelsen ikke er repræsentativ for bebyggelsens mange muslimers holdning til den kristne højtid.

Læs også: Guide: Islam og kristendom har meget til fælles (19 kr.).

Nu frygter man, at beslutningen kan være med til at skabe en konflikt, som ellers ikke eksisterer i hverdagen i boligområdet.

Det er ikke lykkedes Frederiksborg Amts Avis at få kontakt til de bestyrelsesmedlemmer, der stemte imod juletræet i Egedalsvænge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.