Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Julestræsballaden er stadig uløst

Trods et fem timer langt møde onsdag aften, er det stadig ikke blevet afgjort, om beboerne i Egedalsvænge får et juletræ eller ej. Det skal i stedet afgøres på et nyt møde om to uger.

Det står stadig ikke klart, om boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal får et juletræ eller ej, skriver bt.dk.

Onsdag aften mødtes bestyrelsen ellers med formanden og direktøren for i Boligforeningen 3B, men selv om parterne holdt et fem timer langt møde, så blev det altså ikke afgjort, om det yderst omdiskuterede træ vil være at finde på boligområdets matrikel til december.

Men det var heller ikke meningen, siger formanden for boligselskabet 3B, Steffen Morild, fra ejendomskontoret i Egedalsvænge. Han havde selv bedt den uenige afdelingsbestyrelse om at troppe op til mødet.

- Vi har haft en lang, men god debat. Det vigtigste for mig har været, at vi fik beboerdemokratiet tilbage i den lokale afdelingsbestyrelse, hvor det hører hjemme. Og det har vi fået nu, siger han ifølge bt.dk

Adspurgt om, hvad der så var det konkrete udbytte af aftenens meget lange debat, sagde han:

- Jamen, vi har ikke skullet træffe beslutninger om juletræet i aften. Vi har først og fremmest haft skullet få det lokale beboerdemokrati til at fungere igen. Det mener jeg er lykkedes. Der er bragt en masse faktorer ind i diskussionen i medierne. Det vigtigste for mig, er det her kommer til at handle om det egentlige. At beboerdemokratiet fungerer. Der bliver afholdt et møde for alle beboere den 28. november. Her skal det drøftes om der skal ske ændringer i bestyrelsen. Og her vil der blive truffet en beslutning om juletræet. Det er mit indtryk, at et flertal af beboerne ønsker dette juletræ, siger Steffen Morrild.

Sagen om juletræet startede, da et muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge afgjorde, at områdets mangeårige tradition med et tændt juletræ, ikke skulle holdes i hævd i år. Flere beboere er skuffede og vrede over, at juletræet er droppet og mener, at det er et tegn på manglende tolerance og rummelighed.Ifølge Frederiksborg Amts Avis er mange beboere af den holdning, at det nye flertal i afdelingsbestyrelsen ikke er repræsentativ for bebyggelsen mange muslimers holdning til den kristne højtid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.