Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Julepakken får forlænget »spilletid«

Årets store nethandel får posthuse til at holde åbent lillejuleaften og ekstraordinært bringe pakker ud den 22. december.

»I regn og slud, i sne og frost, skal posten ud, når man er post. Og ikke en kryster i Vinterbyøster...«

Skulle Morten Post ud med 450.000 pakker bestilt via internettet, som vi danskere på de største pakkedage sender til hinanden til jul, ville han nok ikke være så kæk som i DRs U-landskalender fra 1973.

Alle landets Morten Post'er anno 2012 siger derimod oftere og oftere: »Hent pakkerne selv.« Til gengæld holder posthuset ekstraordinært åbent Lillejuleaften kl. 10-13, og man bringer ekstraordinært pakker ud lørdag den 22. december og kan altså indlevere pakker så sent som 21. december.

Dette sker blandt andet for at imødegå det stigende antal pakker, som vi i år bestiller over nettet. Hvor mange pakker og breve Post Danmark i alt håndterer i årets travleste tid, vil man af konkurrencehensyn ikke fortælle. Men det skulle være ganske vist, at man i julen har dage, hvor mængden af pakker er dobbelt så stor som på almindelige dage.

- Alt tyder på, at postbuddet bliver årets julemand, da en stadig større del af julegaverne vil blive købt på nettet, siger Carsten Dalbo, chef for Post Danmark Logistik på Post Danmarks hjemmeside.

- Ved at give en ekstra omdelingsdag vil vi medvirke til at understøtte de danske netbutikker. Vi kender jo alle det, at man først får købt de sidste gaver i slutningen af juleperioden. Med den ekstra omdelingsdag giver vi forbrugerne bedre muligheder for også at kunne handle de sidste gaver på nettet, og samtidig får de danske netbutikker en ekstra handelsdag, siger Carsten Dalbo.

Den massive nethandel er ikke kun med til at give postbudene travlt. Den gør også danskerne mindre stressede. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har udarbejdet for Post Danmark.

I undersøgelsen svarer 52 pct. af danskerne, at de regner med at købe julegaver på nettet. Særligt aktive er de 35-49-årige, hvor 64 pct. forventer at købe en eller flere julegaver på nettet. Julegaver købt på nettet er ikke kun noget for de yngre generationer. Blandt danskere over 65 år svarer hele 38 pct., at de køber nogle af årets julegaver i netbutikkerne.

- Mange ser nethandlen som en mulighed for at købe julegaverne, når det passer ind i et ofte tæt pakket juleprogram. Netbutikkerne har jo åbent døgnet rundt, og indkøbene kan klares i ro og mag hjemme fra stuen, mens pakkerne bliver bragt lige til døren eller nærmeste posthus eller postbutik, siger Lars Kaspersen, Kommunikationschef i Post Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.