Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Julen har bragt... masser af telefoni

Julen er familiens store fest, og det skal dokumenteres. Ny undersøgelse viser, at danskerne ikke viger fra mobiltelefonen på juleaften. Billeder og beskeder sendes ud i en lind strøm til venner og de sociale medier.

En ny, landsdækkende undersøgelse som analysefirmaet YouGov har foretaget for Telia viser, at danskerne deler billeder og sender beskeder på livet løs på den engang så hellige aften.

- Sidste år registrerede vi ikke færre end 8.257.040 millioner sendte sms’er selve juleaften. Da det gik vildest for sig, blev der sendt 205 beskeder i sekundet, og tallet bliver nok ikke mindre i år, siger kommunikationschef Mette Honoré fra Telia Mobility.

Også mobilernes indbyggede kamera, er på overarbejde i julen. Hele 42 procent af danskerne svarer i undersøgelsen, at de tager billeder med mobiltelefonen, fordi den er lige ved hånden, og fordi det er nemt at dele billederne med familie og venner og på de sociale medier.

På en top-ti over de billeder, der bliver taget i december, scorer festbilleder førstepladsen efterfulgt af billeder af juleudsmykning og juletræ, familiemedlemmer, børn og landskaber. På en sjette plads ligger billeder af ægtefællen, hvor mænd tager langt flere billeder af deres koner end omvendt. Billeder af mad, julegaver og egne forældre ligger på de tre sidste pladser.

Ikke overraskende er det de unge, som tager flest billeder, navnlig af julefrokosten. Over halvdelen af de unge under 34 år, hvilket svarer til 52 procent, fanger således mere eller mindre pinlige episoder fra julefrokosten med deres mobiltelefon.

I det hele taget er danskerne ikke meget for at slukke mobilerne, selv når der skal spises julemad og danses om træet. Kun hver fjerde dansker over 18 år, 26 procent, slukker mobilen juleaften, og halvdelen slukker den kun under selve middagen.

Telia mener, at det er den moderne smartphone, som har kamera og direkte adgang til nettet, som får danskerne til at dele amok.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.