Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Journalistikkens innovative chefredaktør får ærespris

Den store publicistpris gives til stifteren af tidsskriftet Mandag Morgen, Erik Rasmussen.

ARKIVFOTO: Erik Rasmussen, stifter af Mandag Morgen.
ARKIVFOTO: Erik Rasmussen, stifter af Mandag Morgen.

En ung generation af journalister skylder Erik Rasmussen stor tak.

Det mener man i Den Danske Publicistklub, der tirsdag har uddelt publicistpriserne for 37. gang, og i år giver hovedprisen til Mandag Morgens ansvarshavende chefredaktør, Erik Rasmussen, der vinder Den Store Publicistpris.

Erik Rasmussen har som en innovativ kraft gang på gang iværksat nye journalistiske projekter, hvis primære formål har været at klæde magthaverne på til at træffe rigtige og oplyste beslutninger.

Som ung chefredaktør stod han for en gennemgribende omlægning af den dengang kriseramte avis Børsen. Og senere forsøgte han sig i forlagsbranchen med Forlaget Management - en branche, der dog ikke helt kunne tilfredsstille Erik Rasmussens ambitioner.

Han søgte i stedet at gøre en forskel og startede derfor i 1989 virksomheden Mandag Morgen, der med sit ugebrev var en af de mest citerede kilder i 90'erne.

- Dansk erhvervslivs fremtid, velfærdssamfundet udfordringer, klima- og miljøspørgsmål og meget andet vigtigt er blevet behandlet og analyseret med vedholdenhed og indsigt lyder det i udtagelsen fra Den Danske Publicistklub om Erik Rasmussens stiftelse af Mandag Morgen.

Siden er virksomheden blevet en tænketank og har snævret sit fokus, så den i dag primært taler til beslutningslaget i Danmark.

Som andre danske medier har virksomheden også kæmpet for at få bundlinjen på ret kurs. Det har ført til nye forandringer som ansættelsen af den tidligere Berlingske chefredaktør Lisbeth Knudsen, som har varslet snarlige omlægninger på ugebrevet.

Den Store Publicistpris gives hvert år til en nulevende publicist for en mangeårig, fremragende indsats, der er i overensstemmelse med klubbens formål.

Sidste år var det forfatter og kulturredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose, der modtog hædersprisen.

Ud over hovedprisen gives tre andre priser.

Den lille Publicistpris går i år til holdet bag dokumentarserien "Moskeerne bag sløret". I denne kategori var også Berlingskes børneavis, Kids' News, nomineret.

Vinder af Public Serviceprisen er journalist Nagieb Khaja endeligt bliver Dagbladet Information hædret med Fortællerprisen for serien "Vidnesbyrd", en serie om voldtægt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.