Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Journalistforbund suspenderer direktør efter sag om krænkelser

Direktør er blevet suspenderet, mens anklager om mulige krænkelser i Dansk Journalistforbund undersøges.

Foto: Iris.
Foto: Iris.

Dansk Journalistforbund (DJ) suspenderede torsdag direktør Linda Garlov. Det fremgår af en intern meddelelse til medarbejderne, skriver fagbladet Journalisten.

Linda Garlov suspenderes midlertidigt, imens hendes rolle og viden undersøges i en sag, hvor to tidligere studentermedhjælpere har fortalt, at de har følt sig udsat for seksuelle krænkelser som ansatte i forbundet.

»Jeg ser frem til, at der laves en uvildig undersøgelse i forhold til hvilken viden, jeg har haft om chikane i DJ,« skriver Linda Garlov i en mail til Journalisten.

»Det vil rense enhver tvivl om, at jeg skulle have haft viden om chikane, som jeg ikke har handlet i forhold til. Jeg er fuldstændig enig i suspensionen,« fortsætter hun.

Formand for Dansk Journalistforbund Lars Werge fortæller, at suspenderingen kommer som led i en udvidet undersøgelse.

»Vi udvider undersøgelsen til også at omfatte ledelsens eventuelle medviden. Og mens undersøgelsen pågår, skal man selvfølgelig suspenderes,« siger Lars Werge.

Samtidig med at studentermedhjælpere har fortalt om krænkelser, har andre tidligere medarbejdere også fremsat kritik af en usund kultur.

De mener blandt andet, at der blev set igennem fingre med, at en chef i huset havde et forhold til en studentermedhjælper.

Den pågældende chef blev suspenderet onsdag, skriver fagbladet.

Forbundet har desuden suspenderet en tredje ansat i DJ, som af en studentermedhjælper bliver anklaget for at have råbt upassende bemærkninger efter hende.

Dermed har DJ suspenderet tre ansatte i forbindelse med sagen.

Ledelsen har afvist, at den har kendt til kritikken og krænkelser.

»Vi har ikke haft kendskab til det, som Linda Garlov også tidligere har givet udtryk for. Men det er blevet gentaget i debatter og mails, at det har hun haft. Derfor bliver vi nødt til at komme til bunds,« siger Lars Werge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.