Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jordskælv nær Nordjylland

Et mindre skælv har ramt området omkring Thyborøn. Jordskælvet er målt til 4,7. Meldinger om små og et væltet fjernsyn. Opdateret 23.42.

Her ramte jordskælvet på 4,7 Østersøen ifølge det europæiske seimologiske center CSEM-EMSC
Her ramte jordskælvet på 4,7 Østersøen ifølge det europæiske seimologiske center CSEM-EMSC

Nord- og Vestjylland blev fredag aften ramt af et jordskælv, som målte 4,7 på richterskalaen. Det oplyser seismologisk center for Europa og Middelhavet.

Nord- og Vestjylland blev fredag præcist klokken 22:08:56 ramt af et jordskælv, som målte 4,7 på richterskalaen. Det oplyser seismologisk center for Europa og Middelhavet.

LÆS OGSÅ: Fakta om danske jordskælv

Skælvet havde sit epicenter i Nordsøen i 10 kilometers dybde 67 kilometer vest for Thisted.

Midt- og Vestjyllands Politi er også blevet "lagt ned" af telefoner fra folk i et bælte fra Ringkøbing til Thisted, der fortæller om jordrystelser. Men foreløbig er der ikke meldinger om andre skader end en revnet mur og et væltet fjernsyn.

LÆS OGSÅ: Dansk jordskælv kan koste menneskeliv

Med 4,7 på richterskalaen er der tale om et stort skælv under danske forhold.

Det nordvestlige Jylland og det nordøstlige Sjælland er de to steder i Danmark, hvor der er størst risiko for jordskælv. De fleste skælv i den danske undergrund er dog så svage, at det kun er seismografen - det instrument, der måler jordrystelser - som registrerer dem.

Jordskælvet i 2008 - sådan mærkede vi det

Danmark blev i december 2008 ramt af et jordskælv, som målte 4,8 på richterskalaen. Epicentret lå den gang i det sydlige Sverige, og skælvet kunne især mærkes på det østlige Sjælland.Danmark blev i december 2008 ramt af et jordskælv, som målte 4,8 på richterskalaen. Dengang blev der snakket om, at det måske var det værste jordskælv siden 1930.

Epicentret lå den gang i det sydlige Sverige, og skælvet kunne især mærkes på det østlige Sjælland. Læs her, hvordan danskerne oplevede jordskælvet i 2008.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.