Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jomfru Ane Gade døjer med pirater

Pirattaxaer er et voksende problem i Aalborgs natteliv. De lovlydige taxachauffører er begyndt at fotografere deres ulovlige konkurrenter.

Når festen slutter i Aalborgs Jomfru Ane Gade, sætter gæsterne kurs mod taxakøen for enden af gaden. Men inden de når derned, har de ofte fået adskillige tilbud om en tur i en ulovlig pirattaxa.

Den ulovlige taxakørsel i Aalborg har nu nået et omfang, hvor piratchaufførerne hyrer hjælpere til at indfange kunder. Flere lovlige taxachauffører fortæller til Nordjyske Stiftstidende, at den ulovlige konkurrence er støt stigende og at der nu er mellem 10 og 20 pirattaxaer i byen.

- De laver rigtig mange sorte penge, og de har sagtens råd til at lønne nogen til at stå og kontakte kunderne, fortæller formanden for Aalborg Taxa, Gert Mark, til Nordjyske Stiftstidende.

Den ulovlige taxakørsel provokerer branchen i en sådan grad, at de lovlige taxachauffører er begyndt at tage billeder af piratchaufførerne og deres hjælpere.

- Nogle af chaufførerne er frustrerede, og det er fint for mig, hvis de tager billeder af dem, der står bag pirattaxakørsel og giver billederne videre til myndighederne. Så må politi og skattevæsen tager sig af det, siger Gert Mark.

Hos Nordjyllands Politi glæder man sig over chaufførernes billeder.

- Hvis de holder sig inden for loven, ser vi det gerne. Det kan jo hjælpe os i efterforskningen, siger politikommissær Henrik Hyldig Nielsen til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.