Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jødisk trossamfund tager afstand fra demonstration

Foreningen SIAD giver ikke udtryk for Det Mosaiske Troessamfunds holdninger, fastslår formand Finn Schwarz.

Finn Schwarz, formand for Mosaisk Trossamfund, finder ikke lørdagens demonstration fra den islam-kritiske forening SIAD som en støtte til det jødiske samfund.
Finn Schwarz, formand for Mosaisk Trossamfund, finder ikke lørdagens demonstration fra den islam-kritiske forening SIAD som en støtte til det jødiske samfund.

Lørdagens demonstration fra den islam-kritiske forening SIAD var ikke en støtte til det jødiske samfund.

Det mener formanden for Det Mosaiske Trossamfund, Finn Schwarz, som tager afstand fra demonstrationen lørdag formiddag, hvor politiet måtte sørge for, at det ikke kom til korporligheder mellem SIAD (Stop islamiseringen af Danmark) og moddemonstranterne fra AFA (Antifacistisk Aktion). Det skriver bt.dk.

»Vi vil ikke tages til indtægt for en plakat fra hverken den ene eller den anden side,« fastslår Finn Schwarz.

For ham havde den højlydte demonstration, der lammede trafikken mellem Nørreport og søerne totalt i et par timer, kun det formål, at de to grupperinger kunne give deres egne holdninger til kende.

»Jeg anede ikke, der var en demonstration i dag. Og SIAD har ikke arrangeret demonstrationen i samarbejde med os, ligesom den ikke giver udtryk for vores holdninger. For mig var det hverken en støtte til det jødiske samfund i Danmark eller en måde til at få tacklet problemet på,« siger Finn Schwarz til bt.dk og tilføjer:

»Det var bare støj.«

Han medgiver dog SIAD, at der har været flere episoder på Nørrebro, hvor jøder har haft ubehagelige antisemitiske oplevelser, hvor afsenderne var fra folk med arabisk baggrund.

»Men afsenderne har også været etniske danskere. Så der er helt klart et problem,« siger Finn Schwarz.

»Men løsningen er ikke at dæmonisere befolkningsgrupper. Vi skal analysere os frem til, hvornår der er tale om intolerance og hvornår der er tale om generel kritik, siger det jødiske trossamfunds formand og peger på, at generel kritik for eksempel kan være, som da der for nylig var en debat omkring omskæring af drengebørn.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.