Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jødisk Samfund om hærværk: »Set i lyset af terrorangrebene, er det lidt mere sensitivt«

Knap to måneder efter angrebet mod synagogen i Krystalgade er en kosherforretning på Østerbro blevet udsat for antisemitisk hærværk. Ubehageligt og trist, siger Jødisk Samfund.

En jødisk butik på Lyngbyvej i København er blevet udsat for hærværk.
En jødisk butik på Lyngbyvej i København er blevet udsat for hærværk.

Trist og ubehageligt.

Det er de ord, Jødisk Samfund hæfter på nattens hærværk mod en kosherforretning på Østerbro. Ukendte gerningsmænd smadrede i de sene nattetimer forretningens butiksvindue og skrev »Jødesvin« med graffiti på butikkens facade.

Hærværket sker knap to måneder efter, at Omar El-Hussein troppede op ved synagogen i Krystalgade, hvor han skød og dræbte en jødisk vagt og sårede to betjente.

Næstformand i Jødisk Samfund, Jonathan Fischer, påpeger, at hærværket sker i en »sensitiv« periode.

»Set i lyset af terrorangrebene, der var i København, er det lidt mere sensitivt. Det er klart, at det er trist og ubehageligt, når jødiske institutioner bliver udsat for hærværk,« siger Jonathan Fischer.

Tilbage i august sidste år blev den jødiske privatskole Carolineskolen i København ligeledes udsat for hærværk, hvor ukendt gerningsmænd overdængede skolens mure med politiske budskaber, der knyttede sig til den daværende krig i Gaza. Jonathan Fischer forventer ikke, at ugerningerne hører op med det samme.

»Det er ikke første gang, der har været hærværk på jødiske institutioner, og det er nok heller ikke sidste. Men langt værre ting er overgået os og kan også overgå os,« betoner han.

Siden angrebene i midten af februar har politiet skærpet sikkerhedsforanstaltninger omkring de jødiske institutioner, og Jonathan Fischer oplever, at myndighederne i det hele taget tager jødernes sikkerhed alvorligt.

»Det er tydeligt, at myndighederne tager det alvorligt, og det er selvfølgelig positivt. Men der også brug for andet end fysisk sikring og bemanding, vi bakker fortsat op om de mere langsigtede planer om at dæmme om for diskriminationen og antisemitismen. Det hjælper ikke kun at symptombehandle uden at nå ind til kernen i problemet,« siger han.

Københavns Politi havde ved middagstid torsdag ikke nyt at oplyse om efterforskningen af hærværket.

Leder af hærværksramt butik: »Det er synd, at det sker i et land, der er frit«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.