Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jøder rådes til at skjule deres kendetegn i København

Jøder i København rådes til at skjule jødiske kendetegn for at undgå chikane.

Israels ambassadør mener, det klogt at skjule sine jødiske kendetegn, hvis man er jøde i København. Her ses en mand med kalot i Berlin.
Israels ambassadør mener, det klogt at skjule sine jødiske kendetegn, hvis man er jøde i København. Her ses en mand med kalot i Berlin.

Israels ambassadør mener, det klogt at skjule sine jødiske kendetegn, hvis man er jøde i København, for at undgå chikane, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi rådgiver israelere, der kommer hertil og vil i synagogen, om, at de først skal tage kalotten på, når de er indenfor. De skal ikke gå med den på gaden. Selv ikke i områder, der bliver betragtet som »sikre«, siger ambassadør Arthur Avnon, som også fraråder synlige davidsstjerner og højlydt hebraisk, til avisen.

Ligeledes råder Mosaisk Trossamfund, der har modtaget 37 anmeldelser af mulig antisemitisme i år, sine unge medlemmer til at tænke sig om, før de går i byen med en halskæde med en davidsstjerne i.

Københavns Politi vil ikke kommentere andres sikkerhedsvejledninger, men politikommissær Lars-Christian Borg fortæller til Morgenavisen Jyllands-Posten, at jøder i lighed med andre »risikogrupper« må tage deres forholdsregler:

- Er der områder, hvor man godt ved, at der er konflikt og risiko for sammenstød og chikane, må man holde sig væk. Det er ærgerligt at skulle sige det, men det er nogle af de råd, vi giver.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.