Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jøder: Forbud mod omskæring vil slutte jødisk liv i Danmark

Hvis politikerne forbyder omskæring af drengebørn, er det begyndelsen på enden for jødisk liv i Danmark, lyder advarslen fra nordiske jøder.

Arkivfoto. Forbud mod omskæring vil gøre ende på den jødiske minoritet i Danmark, mener svenske og norske jøder.
Arkivfoto. Forbud mod omskæring vil gøre ende på den jødiske minoritet i Danmark, mener svenske og norske jøder.

Hvis Danmark indfører et forbud mod omskæring af drengebørn, vil det være det samme som at afskaffe den jødiske minoritet i landet. Forudsigelsen kommer fra jøder i Sverige og Norge, skriver Kristeligt Dagblad.

Danske jøder vil dog ikke flygte dagen efter, at et eventuelt forbud er vedtaget i Folketinget, siger Ervin Kohn, der er formand for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

»Men at kriminalisere jødisk omskæring er et så stærkt signal om, at man er uønsket, at jøder vil kvie sig ved at flytte til Danmark. Unge, vordende forældre vil nok rejse først, så der bare er ældre tilbage, og til sidst vil det jødiske samfund være borte,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Tilsvarende toner lyder fra formanden for Det Jødiske Centralråd i Sverige, Lena Posner-Korosi. Hun siger, at hvis der indføres forbud mod omskæring i Sverige, vil det med sikkerhed betyde enden for jødisk liv i Sverige.

En måling, som analyseinstituttet YouGov gennemførte for metroxpress i oktober sidste år, viste, at knap tre ud af fire danskere ønsker helt eller delvist forbud mod omskæring af drengebørn. Målingen fik en række politikere og organisationer på banen med argumenter for et forbud i Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.