Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jihadister diskuterer angreb på Danmark

Terroreksperter mener, at det skal tages alvorligt, når en række personer diskuterer mulige angreb mod Danmark på en hjemmeside med forbindelse til Islamisk Stat.

Danmark, Norge og Storbritannien nævnes som kommende terrormål i flere indlæg på en hjemmeside, der af eksperter knyttes tæt sammen med terrorbevægelsen Islamisk Stat. Det skriver Jyllands-Posten.

Det drejer sig om Al Platform Media, hvor en række indlæg handler om, at blandt andet Danmark skal være det næste mål for den terrorisme, der ramte det franske satiremagasin Charlie Hebdos redaktion i Paris.

En person, der kalder sig Abu Omar al-Muhajar, skriver efter angrebet i Paris, at han »ikke får fred i sjælen, inden Danmark, moder af alt ondt, bliver ydmyget, åh Allah, skynd dig og tilintetgøre det som hævn for din profet. Fred være med ham«.

Ayun al-Baghdadi skriver med henvisning til, at man på hjemmesiden tidligere har »snakket om det andet angreb i Frankrig«, at »det var sandt, og nu tror jeg på dig angående invasioner i Danmark og Norge, og jeg venter på dem, hvis Allah vil«.

Ifølge den anerkendte amerikanske terrorekspert J.M. Berger bliver hjemmesiden primært brugt af de mest seriøse støtter af Islamisk Stat, uden at brugerne nødvendigvis er officielle medlemmer af terrorbevægelsen. Det kan derfor være vanskeligt at vurdere troværdigheden af truslerne, mener han.

»Mange af dem kommer aldrig til at bære frugt - men det sker en gang imellem,« siger J.M. Berger til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.