Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jensen er ikke længere det mest almindelige efternavn

For første gang er Jensen slået af pinden som det mest almindelige efternavn i Danmark. Nu tager Nielsen over.

Uffe Ellemann-Jensen, John »Faxe« Jensen, Kristian Jensen og Thit Jensen er ikke længere i besiddelse af Danmarks mest almindelige efternavn.
Uffe Ellemann-Jensen, John »Faxe« Jensen, Kristian Jensen og Thit Jensen er ikke længere i besiddelse af Danmarks mest almindelige efternavn.

Lige så længe, som Danmarks Statistik har opgjort de mest almindelige navne i Danmark, har Jensen siddet på tronen som det mest almindelige danske efternavn.

Men det er der nu for første gang lavet om på, oplyser Danmarks Statistik.

For første gang i navnestatistikkens historie overtager Nielsen nemlig titlen som det mest almindelige efternavn i Danmark, viser optællingen for 2015.

- Helt præcist er der 255.138 med Nielsen som efternavn og 254.675 med Jensen som efternavn, skriver Danmarks Statistik.

På de næste pladser kommer Hansen, Pedersen og Andersen, men selv om det fortsat er "sen-navne", der indtager top fem over de mest almindelige efternavne, så er der faktisk færre og færre, der bruger dem.

Der er blevet færre, der hedder både Nielsen, Jensen, Hansen, Pedersen og Andersen.

Blandt hele befolkningen er det 48 procent, der har et efternavn, der ender på "sen". For 30 år siden var andelen 66 procent. Både i dag og dengang var der flere i den ældre end den yngre del af befolkningen, der havde et efternavn med "sen".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.