Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jehovas Vidner missionerer på telefonen

Jehovas Vidner bruger i stigende grad telefonen til at hverve folk. Ifølge trossamfundets talsmand er det blevet sværere at træffe mennesker.

Jehovas Vidner uddeler Vagttårnet i København.
Jehovas Vidner uddeler Vagttårnet i København.

De hverver på gader og stræder, missionerer i parker, ringer på dørklokker i private hjem og i stigende grad til din telefon. Det skriver dr.dk

For færre og færre åbner tilsyneladende døren, når vidnerne kommer forbi, lyder det fra trossamfundet.

- Efterhånden som det er sværere og sværere at træffe mennesker, så er der nok flere Jehovas Vidner, der bruger det, siger talsmand for Jehovas Vidner Erik Jørgensen til dr.dk.

De har loven på deres side. Under normale omstændigheder er det ikke lovligt at sælge varer over telefonen, men når det drejer sig om religion og politik gælder der andre regler, lyder det fra specialkonsulent Andreas Weidemann fra Forbrugerombudsmandens kontor.

- Så længe det er med henblik på at sælge et politisk eller religiøst budskab, så er det ikke i strid med reglerne, at de ringer til privatpersoner, siger Andreas Weidemann til dr.dk.

Den religiøse bevægelse opstod i slutningen af 1800-tallet og har i dag over syv millioner mennesker på verdensplan. I Danmark er der omkring 14.000 vidner, hvoraf børn og mange gamle ikke bliver talt med, da de er fritaget for at missionere.

Har du været ude for at blive ringet op af Jehovas Vidner? Skriv om din oplevelse herunder!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.